Ik worstel al sinds ik me kan herinneren tegen de overtollige kilo’s.

Tamara Voor
Tamara

Voor

Tamara Na
Tamara

Na

Tamara

Mijn naam is Tamara, ik ben 23 jaar en woon in Almere. Ik worstel al sinds ik me kan herinneren tegen de overtollige kilos. Ik dacht altijd dat ik er geen problemen mee had. Maar nu ik weet hoe het is om ‘slank’ te zijn, wil ik niet anders meer.

Begin september 2013 was ik het zo zat. Ik stond sochtends op de weegschaal en zag daar drie cijfers voor de komma. Ik dacht bij me zelf, dit kan echt niet de bedoeling zijn. Ik hoorde via een collega van een dieet waar ik snel en verantwoord mee kon afvallen. Ik ben meteen die middag op internet gaan zoeken en heb meteen ook een mail gestuurd voor een intake gesprek.

Debby heeft mij zo ontzettend gemotiveerd

Met de hulp van Debby (coach) ben ik de strijd aangegaan. Debby heeft mij zo ontzettend gemotiveerd. Zij zeurde niet en gaf mij goede tips om mijn dieet zo goed mogelijk vol te houden. Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar en als ik haar nodig had kon ik haar altijd even bellen of een Whatsapp sturen. Elke keer als ik er een beetje doorheen zat was Debby daar om mij weer te motiveren!

Na mijn intake gesprek kon ik niet wachten om te beginnen. De volgende ochtend was het dan eindelijk zo ver. Ik ging eindelijk op een goede en verantwoorde manier afslanken. Overdag ging mij eigenlijk erg goed af. Ik was op mijn werk dus had voldoende afleiding. Tot ik in de avond thuis kwam. Ik moest wel heel sterk zijn om niks extra`s te pakken. Die avond ben ik maar heel vroeg gaan slapen.

Mijn lichaam raakte gewend aan minder eten en ik voelde me ontzettend fit. 

Om eerlijk te zijn viel het me zwaarder dan dacht. Nu had ik natuurlijk al besloten om af te slanken dus ben natuurlijk gewoon doorgegaan. Na de 3/4 dag ging het al een stuk makkelijker. Mijn lichaam raakte gewend aan minder eten en ik voelde me ontzettend fit. Ik heb me dus ook maar gelijk ingeschreven bij de sportschool.

Mijn eerste week zat erop. Ik stond bij Debby op de weegschaal en dat motiveerde mij! Na dat ik zoveel was afgevallen was ik wel tevreden. Al was ik er nog niet helemaal. Ik heb besloten even te stoppen en te kijken of ik het ook alleen kon.

We zijn nu 4 maanden verder sinds ik ben gestopt met mijn dieet. Ik heb een nieuwe afspraak met Debby gemaakt om te kijken hoe het met mij gaat en of ik op gewicht ben gebleven. Tot onze verbazing was ik zelfs nog afgevallen na mijn stop. Debby en ik hebben afgesproken om over een half jaar nogmaals te kijken hoe het met mij gaat. Ik ben heel benieuwd.

Debby ontzettend bedankt, je bent de beste!

Tamara