Als puber was ik altijd slank.

Saskia Voor
Saskia

Voor

Saskia Na
Saskia

Na

Saskia

Als puber was ik altijd super slank. Na mijn huwelijk kwamen de kilootjes er langzaam bij aan. Na de geboorte van mijn 2e prachtige dochter was ik het zat. Ik zou gezonder gaan leven! Na een periode van gezonde voedingen en af en toe een Sas-dag was ik wel weer op een goed gewicht.

Hoe en wat de daarop volgende jaren gebeurde weet ik niet, zal wel iets met ongecontroleerd snoepen te maken hebben denk ik haha maar de kilo`s vlogen er weer aan.

In 2007 wilde ik het rigoureuzer aanpakken. Ik was mijn kilo`s spuugzat. Het zat me psychisch maar ook fysiek gewoon in de weg. Ik heb me gemeld op 2 januari bij Debby en na flink buffelen was ik in mei 2006 op het door mij gewenst gewicht van 68 kg.

Het dieet was weliswaar pittig tijdens de start maar even zo pittig was het afkicken van de shakes destijds. Ik was er zo aangewend. Het afbouwprogramma heb ik gevolgd maar lange tijd heb ik zo nu en dan een maaltijd "geshaked". Voor mij werkte dat! Ik bleef op gewicht.

In 2011 ging het mis. Ik werd verliefd op een chefkok, raakte verwikkeld in een scheiding en tegelijkertijd belandde ik in een burn out. Deze combinatie was funest voor mijn gewicht. Troost voer als chocola en koekjes waren niet aan te slepen.

Daarnaast met mijn nieuwe liefde vaak uit eten en als klap op de vuurpijl ook thuis altijd de meest goddelijkste gerechten. Je bent chef of je bent het niet. In een tijdsbestek van 4 jaar kwam ik ruim 17 kg aan. Mijn humeur werd er niet beter op.

Geen smokkelmomentjes

Lange tijd zei een stemmetje in mijn hoofd "Sas, zoek contact met Debby, zij kan je helpen". Maar tegelijkertijd wist ik ook dat wordt weer ff zwaar. Een aantal weken later ontving ik de mail met een uitnodiging van het Feelgoodpoint voor een challenge. In 8 weken tijd 10 kg verliezen, dat wilde ik! Ik ging het doen. Stoer schreef ik me in en op 15 september 2016 had ik een afspraak bij Debby! Vol spanning, maar beter nog, vol motivatie ging ik er weer voor.

Super streng voor mezelf en geen smokkel momentjes dat was mijn doel. En het lukte!!

Tuurlijk de eerste week was een drama, vooral de suikerverslaving te boven komen was een dingetje. De overgang van veel eten naar cold turkey 3 maaltijdvervangers van Straight away is best even pittig te noemen. Veel water drinken hielp mij enorm. De bezoekjes aan mijn nieuwe coach Mariska hielpen mij mijn motivatie te behouden.

Super trots kan ik nu zeggen dat ik 20 kg ben afgevallen! 

Na de eerste week was er 5 kg vanaf. Mariska vertelde mij dat dit grotendeels vocht was. Ik luisterde maar dacht "uheuh...5 kg is gewoon 5 kg, vocht of geen vocht, kwijt is kwijt." Het honger gevoel was helemaal weg dat maakt het een stuk makkelijker.

Naast de bezoekjes bij mijn coach stond er in de hal bij Straight away een bord met alle namen van de deelnemers Challence 2016, waarop iedere week het aantal afgevallen kilo`s genoteerd werd. Nu ben ik van nature niet echt een streber, hoeft niet altijd de beste te zijn maar ohhhhh... nu dus wel!!!! Week na week stond ik te kijken op de hoeveelste plek ik stond. Lange tijd op de 2e plek...grrr frustrerend! Maar het werkte wel. Ik smokkelde niet, hield me strak aan het dieet.

Een tussenweek van 3 maaltijden

En toen kwam er de vakantie aan. Samen met mijn vriend ging ik een week naar Kopenhagen en Malmo. Mijn coach stelde voor om een tussenweek te houden. Dan mag je naast je 3 maaltijden van Straight aways s'avonds een salade met vis of kip. Ja maar....val ik dan van mijn 2e plek af? Dat was mijn grootste angst.

We vertrokken op vakantie en naast uren lopen wat natuurlijk goed voor mij was moest er ook elke dag gegeten worden. Ik kan jullie vertellen dat mijn partner er meer moeite mee had dan ik. Ik had een rugtas vol shakes! En ook tijdens deze week heb ik niet gesmokkeld. Wel s'avonds intens genoten van een salade met gebakken stukjes zalm of kip.

Na de vakantie bleek ik zelfs verder te zijn afgevallen. Mijn humeur kon niet meer stuk. Trots als een slanke pauw ging ik verder. Ruim 15 kg was ik nu kwijt. Het idee was om tot aan de kerst mij aan het dieet te houden. Met af en toe een klein smokkel momentje is mij dat ook gelukt.

Super trots kan ik nu zeggen dat ik 20 kg ben afgevallen. En als klap op de vuurpijl won ik ook nog de challenge, een fashioncheque ter waarde van € 250,-!

Het leven lacht me weer toe, ik voel me intens gelukkig met mijn lijf en mijn gezin.