31 kilo afgevallen en nog op gewicht.

Rebecca Voor
Rebecca

Voor

Rebecca Na
Rebecca

Na

Rebecca

"Nooit meer, nooit meer diëten!" is wat ik mezelf een tijd geleden beloofd had. Vanaf mijn 14de heb ik verschillende diëten gedaan. Vaak met resultaat, maar nooit blijvend. En nooit tot het punt dat ik dacht: nu voel ik me echt slank. Die droom had ik wel voor mezelf. Ik kon avonden besteden aan zoeken op internet naar foto's van voor en na's. Hoe zou dat er bij mij uitzien dacht ik dan altijd.

Door de jaren heen kwamen er steeds meer kilo's bij, tot je in de spiegel kijkt en de persoon daar niet meer herkent. Vreselijk voelde ik me in dat dikke lijf, maar ja, ik zou niet meer diëten. Toen mijn moeder met succes het Straight away programma gevolgd had én ze ook goed op gewicht bleef sloot ik een compromis met mezelf.

Ik zou voor de laatste keer toch weer een dieet proberen, met de belofte aan mezelf dat ik dat dan zou gebruiken om goed stil te staan bij verkeerde patronen en automatismen. Want nu was de tijd om eindelijk slank te worden EN te blijven. En dus startte ik op 6 januari 2016 met het programma.

De eerste weken deed ik de meest strenge versie van 3 producten per dag. De kilo's vlogen eraf, maar ik redde het niet na een week of 4. Ik had privé veel gaande en was ook druk. En dus ben ik in overleg met mijn coach er 1 lichte maaltijd bij gaan gebruiken. Dat is het fijne van dit programma, je kunt het zo aanpassen dat het past bij jou en toch nog afvallen. Ik kwam in een ritme terecht dat me erg veel rust gaf. Ik hoefde niet na te denken over mijn voeding, ik hoefde alleen in de ochtend te kiezen waar ik voor die dag zin in had. Dat vind ik echt een van de pluspunten van dit programma.

Ik ben in 7 maanden 31 kilo kwijtgeraakt en ben een ander mens geworden. 

Er is ook veel variatie in maaltijden en eerlijk waar, ik raakte nergens zat van. Het bleef altijd goed smaken. Iedere week weer de boost van het steeds kleiner wordende getal op de weegschaal, het werkte ontzettend motiverend. Bij de intake geef je aan hoeveel je kwijt wilt. Met een optimistisch hoofd zei ik: 30 kilo. Ik wilde een lager getal zien dan ik ooit gezien had, ik woog op mijn 14de al 75 kilo en wilde nu naar de 70. En zo begon ik. De eerste dagen waren even moeilijk, je lijf moet over naar de ketose om aan energie te komen en dat is even door de zure appel heen.

Op dag 3 voelde ik me ineens helemaal prima

Lang duurde dat echter niet, want op dag 3 voelde ik me ineens helemaal prima en had ik energie voor 10. Natuurlijk heb ik ook mijn momenten gehad dat ik dacht, nou... na de eerste 10 is het wel even goed, ik stop gewoon. En ook bij de 20 dacht ik dat. Maar ik ging toch door, vooral omdat het me veel rust gaf niet meer na te moeten denken over wat ik die dag zou eten. Ik zat echt in een ritme dat met gemak jaren en jaren vol te houden zou zijn. Bovendien helpen de gesprekken met je coach ook om het doel te blijven zien. Steven neemt echt de tijd voor je en denkt goed mee. Zijn oprechte interesse en betrokkenheid hebben goed gewerkt voor mij. Afvallen is een trucje zeg ik altijd maar, de gesprekken met je coach en de inzichten die je verwerft maken het verschil tussen een trucje en iets blijvends.

Ik ontdekte verschillende patronen die ik nu doorbroken heb. Om een voorbeeld te geven: Ik had de gewoonte om altijd mijn bord leeg te eten. Dat zat in mijn systeem. Ik luisterde niet meer naar wat mijn lijf aangaf. Ik draaide die gedacht om in dat er altijd iets om mijn bord moest blijven liggen. Ik leerde weer luisteren naar wat mijn lijf mij vertelde. Dit is slechts 1 voorbeeldje, maar voor mij wel essentieel om ook daar naar te kijken. En.... waarom het me nog steeds lukt zo mooi op gewicht te blijven. Ik ben in 7 maanden 31 kilo kwijtgeraakt en ben een ander mens geworden.

Ik zie een vrouw in de spiegel die ik nog nooit eerder heb gezien

Ik zie een vrouw in de spiegel die ik nog nooit eerder heb gezien. Ik ben nog nooit zo slank geweest en het voelt fantastisch. Heel vaak heb ik al gezegd tegen mensen om me heen: "waarom heb ik dit niet eerder gedaan?!" van alles wat er voor mij veranderd is in het afgelopen jaar, en dat is best veel, is dit wel de meest belangrijke. Als ik nu kijk naar de voor en na foto van mezelf kan ik alleen maar trots zijn. Eindelijk hoor ik ook bij die foto's die ik zo dikwijls bekeek op internet.

Het is echt levens veranderend als je wel lekker in je vel komt te zitten. Ik zou het iedereen aanraden om zichzelf een lijf kado te doen waar je je lekker in voelt, want hoe lekker is het om je niet langer beperkt en zwaar te voelen?! Gewoon doen.