Flink aangekomen door omstandigheden!

Brigitte Voor
Brigitte

Voor

Brigitte Na
Brigitte

Na

Brigitte

De afgelopen 2 jaar waren er flink wat kilo's aangekomen door medicatie gebruik, "gewoon" niet lekker in je vel zitten en meer van dat soort dingen. Niet eens zozeer het overeten. Dat deed ik juist te weinig en vaak was het ontbijt dan ook pas om 16 uur. Na het zien van de vakantie foto's kwam het echte besef dat ik al een tijd riep dat het "goed in je hoofd voelen" belangrijker was dan "een strak lijf". Maar dat ik dat niet uitstraalde. Het hield me bezig, voorzichtig naar de sportschool, maar een aanval van accuut reuma en een schouderoperatie gooide roet in het eten.

Blijkbaar was het gewoon mijn tijd nog niet. 2 weken na de schouderoperatie appte mijn lieve vriendinnetje of ik mee wilde doen aan de 6 weken challenge met straight away. Genoeg pijn, niet kunnen bewegen, daar had ik dus echt geen zin in. Ik moest het even lezen! Nog voor ik het gelezen had belde Debbie al. Wat leuk dat je mee gaat doen!!!! Reuze enthousiast en weinig ruimte om te zeggen dat ik daar nu even geen zin in had. Voor ik het wist was de eerste afspraak gemaakt.

Geen hongergevoel

Wat vooral over de streep trok was bij mij dat er niet gesport hoeft te worden iets dat ook echt niet ging. De donderdag erna zat ik al bij Debby, wat een geweldig mens. Recht door zee, eerlijk met het hart op de tong. Na een korte uitleg begon de eerste week. En ik begon natuurlijk op zaterdag!! Waar veel mensen dat liever niet doen dacht ik dan maar direct. Tot mijn verbazing had ik totaal geen hongergevoel! En was het prima te doen. Heerlijke maaltijden en best wat afwisseling.

De weken vlogen voorbij, en de kilo's vlogen eraf. 

Voor mezelf had ik besloten niemand te vertellen waar ik mee bezig was om negatieve reacties te voorkomen. Doordat ik normaal echt niet toe kwam aan eten, door veel te druk te zijn, was Straight away ideaal omdat ik het overal mee naar toe kon nemen en mijn eten dus altijd mee had. De eerste 3 weken droomde ik wel elke nacht van kippenpootjes en salades (toch iets gebeurt voorheen was het taart en chocolade) waarbij je in de ochtend dacht dat je kilo's was aangekomen. Ook dat verdween langzaam.

Positieve steun en begeleiding

De wekelijkse afspraken bij het FeelGoodPoint met Debby, Mariska of Steven zijn haast een uitje om naar uit te kijken. De weken vlogen voorbij, de kilo's vlogen eraf. Wel was merkzaam dat drinken echt belangrijk is dus dat moet je zeker doen. Ik had een app op de telefoon die elk uur irritant liet weten dat er gedronken moest worden. De groepsapp was ook ideaal voor de mindere momenten op die manier kan je elkaar weer aanmoedigen en helpen door te zetten. Als het lang stil bleef stuurde Steven wel een berichtje of het nog ging.

Na 6 weken zat dan ook iedereen wel over het te halen gewicht heen en wat een verbetering als je voor de spiegel staat!!!! FeelGoodPoint, Debby, Mariska en Steven heel erg bedankt voor jullie positieve steun en begeleiding!!!! Echt een aanrader als je alles al geprobeerd hebt!!! En als je klaar bent word je begeleid in het opbouwen zodat je netjes op gewicht blijft!!!!